Socialize

Surprize-surprize…in WTA si ATP

attila balazsFes, Stuttgart, Bucuresti si Barcelona au fost locurile de desfasurare a celor patru turnee, 2 in WTA si 2 in ATP, unde s-au intalnit aproape toti marii jucatori de tenis de pe intreg globul, cu mici exceptii. Daca vrem sa facem o mica analiza care sa insemne asemanarea dintre ele, cred ca cea mai buna concluzie ar fi faptul ca s-au inregistrat multe surprize, unde jucatoare si jucatori mai slab cotati au reusit victorii in fata favoritilor hartiei, unele chiar de domeniul fanteziei. 

Personal gasesc ca cel mai surprinzator jucator al saptamanii este ungurul Attila Ballazs (vezi foto), care nu era indreptatit nici macar sa intre pe tabloul principal de la Bucuresti, si acum iata-l cu trei victorii consecutive la jucatori de valoare, ajungand pana in semifinala. El i-a invins pe rand pe slovacul Lukas Lacko, apoi pe italianul Potito Starace cu 6-3, 6-4, si in sferturi pe belgianul Xavier Malisse cu 4-6, 6-3, 6-4. Nici nu mai are importanta ce face in semifinala, fiindca a adunat deja 130 de puncte si de pe locul 450 (in spatele lui Gabi Moraru si a lui Luncanu ) face un salt de 216 locuri, pana pe 234!! Turneul de la Bucuresti ne-a mai rezervat si alte surprize, printre care si victoria lui Marius Copil in fata lui Tobias Kamke, cand cele peste 160 de locuri diferenta nu s-au vazut. Germanul Mattias Bachinger a ajuns si el in semifinala, dupa ce pe parcurs a intrecut favoritul 4, sarbul Victor Troicki, de care il, desparteau 90 de locuri. Belgianul Malisse pana a-si oferi deceptia cu Balazs, a castigat la invingatorul de anul trecut, germanul Mayer, fara sa conteze cele 46 de locuri dintre ei. Cati dintre noi ar fi pariat ca Bachinger il bate pe Volandri sau ca Brands va fi mai bun decat Dodig, sau Fognini decat Bagdatis, si totusi… 

La Barcelona pariorii s-au incurcat rau de tot cand au vazut ca un columbian venit din calificari l-a invins pe Pablo Andujar, portughezul Frederico Gill pe spaniolul Marcel Granollers, Montanes pe Tomic, dar mai ales bravurile lui muntenegreanului Raonic care i-a batut pe rand pe Almagro si mai ales pe Andy Murray. 

Nici fetele nu au facut exceptii, mai ales la Fes, unde Patricia Mayr a castigat la belgianca Yanina Wickmayer, olandeza venita din calificari trece de sudafricana Chanelle Scheepers si de Simona Halep, frantuzoaica Mathilde Johansson intrece pe Sahar Peer si Petra Cetkovska, chiar si Irina Begu victorioasa in fata Kuznetsovei. 

La Stuttgart, pana ca cele mai bune 4 jucatoare ale lumii sa intre in corpore in semifinale, au fost unele rezultate care au dat de gandit: uzbeca Akgul Amanmuradova castiga la Dominica Cibulkova, Mona Barthel intrece pe Bartoli, Chakvetadze o bate pe Sorana Cirstea, iar Angelique Kerber o spulbera pe Caroline Wozniacki, a doua oara in doua saptamani. 

Jucatoarele si jucatorii de tenis, chiar si campionii sunt inainte de toate oameni, si doar rareori arata ca niste masinarii bine puse la punct. De regula, pentru ca sunt alcatuiti din carne, oase si creier, pot fi dominati de emotii, spaime si dorinti (sperante), manii, pasiuni si superstitii, iar concentrarea din tenis poate fi usor data peste cap cand una din variabilele de mai sus devine dominanta, chiar si pentru cateva minute.Pentru noi, sunt dureroase infrangerile romanilor, dar trebuie sa intelegem ca si fetele si baietii nostri pot produce surprize placute, la fel de bine cum nu sunt feriti de deceptii. Suma acestor extreme si mai ales diferenta dintre ele ii conduc spre varf sau aluneca in multime.

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login