Socialize

Invitatie la logica

isnerMarea noastra majoritate de jucatori, amatori si simpli spectatori au asistat la meciul care a intrat in istoria tenisului dintre americanul John Isner si francezul Nicolas Mahut, care s-a disputat la Wimbledon acum 2 ani.Ne amintim ca acest meci a fost cel mai lung din istoria tenisului si s-a derulat pe parcursul a 3 zile, cauzat si de ploaie dar mai ales din cauza lungimii incredibile a meciului, 183 de ghemuri.

La aceasta editie a Roland Garros-ului, acelasi John Isner a jucat cu alt francez, Paul Henri Mathieu un meci care a avut un set cinci foarte lung, care s-a incheiat cu scorul de 18-16, meci care a adunat 76 de ghemuri, adica tot atatea cat consemneaza doua meciuri a cate 38 de ghemuri, care sa cuprinda si long seturi!

Nu doar pentru ca Isner este implicat in acest meci ci mai ales pentru ca limbajul corpului americanului dar uneori si al francezului tradau un grad inaintat de oboseala, care faceau ca unele lovituri sa fie ratate sau gresite la modul cel mai “nefortat”.

Acum, ca si atunci la Wimbledon, mi-am spus ca regulamentul ar putea fi schimbat, macar in sensul limitarii acestui set decisiv, care aduce prejudicii de sanatate jucatorilor, dar si un disconfort spectatorilor si ineficienta economica posturilor de televiziune.

Imi amintesc ca la meciul de acum 3 ani, am plecat de acasa la sa zicem 30-30 si m-am intors dupa mai bine de o ora si setul era inca in plina desfsurare.

Oare asta dorim de la un sport eminamente individual si atat de fizic precum tenisul? Oare degeaba s-a inventat tiebreak-ul, sau supertiebreak-ul , ca sa nu mai spunem si de punctul decisiv la dublu.Sa mai aduc un argument: copii joaca pana la 6 cu tiebreak sau pur si simplu ultim ghem la 5-5, asta inseamna ca cei mici trebuie protejati si se ia in calcul epuizarea fizica a unui corp de copil.Oare corpul maturului trebuie dus pana la limita rezistentei sale? Vrem sa facem din tenis un maraton cu racheta in mana? 

Va invit sa aduceti argumente pro si contra posibilitatii sau necesitatii schimbarii regulamentului, pentru a vedea tenis pana la ultima minge si nu un supliciu neprofitabil nicicui!

Cel mai pertinent comentariu va fi premiat cu volumul ”ATP world tour, media guide” .Succes tuturor!

Foto www.stuff.co.nz

Comments

comments

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login