In ziua a 8-a de la Australian Open, romanul Horia Tecau este unul dintre performerii marelui turneu, jucand 6 meciuri si castigand tot atatea. In proba de dublu barbati, impreuna cu Robert Lindstedt au castigat 4 meciuri intrand in semifinala, iar in proba de dublu mixt, impreuna cu americanca Bethanie Mattek a invins de doua ori si a intrat in turul al treilea, adica in sferturile de finala. Daca la mixt inca mai sunt sanse de avansare, la dublu, in meciul urmator, care stabileste primii finalisti, se va intalni cu fratii Bob si Mike Bryan din Statele Unite, principalii favoriti ai turneului.
In cei doi ani de cand face pereche cu Robert, Horia nu a reusit sa-i invinga pe americani, utimul meci dintre ei fiind finala de la Wimbledon, cand au cedat in fata masinariei bine pusa la punct de catre gemeni. Pentru accederea in semifinala, Horia si Robert au castigat cate 900 de puncte, si cum de anul trecut nu au avut nimic de aparat, Horia are sansa de se instala pe cel mai bun loc al sau, si al oricarui roman, si anume locul 7 in ierarhia mondiala. Singurul care ar putea sa-l stopeze si sa-l tina pe locul 8 (ceea ce tot ar insemna un record romanesc), este indianul Leander Paes, dar acesta este inca in optimi si in plus are de aparat calificarea in finala de anul trecut. Indianul este un maestru al probei, numai ca anul acesta si-a schimbat partenerul si ii va fi greu sa ajunga in finala, fiindca aproape sigur ca Nestor si Mirnyi il vor bloca.
Ar fi minunat ca Horia sa ii aibe in urma lui in clasament pe indienii Paes, Bophana, Buphati, pakistanezul Qureshi, polonezii Matkovski si Fyrstenberg, neamtul Petzchner si austriacul Meltzer. In meciul din sferturi, Horia si Robert au intrecut perechea americanilor Scott Lipsky si Rajeev Ram cu 6-4, 6-4, fara a avea nici un fel de probleme, inregistrand 2 break-uri care i-au “linistit” pe adversari. Ei au avut cifre superioare la toate capitolele, victoria fiind pe deplin meritata.
La dublu mixt, Bethanie si Horia au castigat primul set cu 6-4, apoi pe al doilea la tiebreak (la 2), fiind clar mai buni decat rusoaica rezidenta in Kazahstan Yaroslava Shvedova si americanul Andy Ram. Conjunctura este extrem de favorabila, dar rasplata vine pentru a compensa munca asidua de la antrenamente, modul in care stie sa comunice cu Robert, in teren dar si in afara lui, si asa, incet-incet, faima lui a devenit mondiala. Nu degeaba, Bethanie Mattek-Sands, care este una din cele mai bune dubliste din lume, l-a ales ca partener in proba de mixt.
Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login