Un prieten imi reprosa ca am notat doar “foarte bun” turneul facut la Doha de catre Monica. Eu i-am raspuns ca a fost cat pe aci sa-l intitulez “excelent” daca trecea si de Samantha Stosur! Culmea este ca Monica era capabila de asa ceva, pentru ca la un moment dat scorul era set-set si 3-3!
Sa spulberi pe Elena Vesnina si apoi sa treci si de Vera Zvonareva, care s-a retras cand era condusa clar, sa invingi logic si pe Katerina Bondarenko, nu este chiar la indemana oricui, si intareste fara tagada starea de excelenta in care se afla jucatoarea romanca, de vreo 5 luni incoace. Trebuie sa remarcam si meritul antrenorului Calin Ciorbagiu, care o insoteste si se pare ca este fit cu ea, cu caracterul ei, cu stilul ei, si asta nu e putin lucru. Monica se remarca in circuit printr-un bagaj de cunostinte tehnico-tactice mai special, avand lovituri pe care alte sportive nici nu concep sa le invete, dar iata ca acestea sunt arme redutabile, daca stii sa le folosesti cum trebuie si cand trebuie.
Meciul cu Sam Stosur se anunta dificil, australianca fiind una dintre cele mai puternice jucatoare din circuit (nici nu-mi vine in gand alta mai tare), care joaca batbateste si mai este si sigura pe acest joc.Am vazut in meciul cu Sorana Cirstea, care trebuie sa recunoastem ca a jucat foarte bine contre ei, cat este de greu sa-i faci punct, sa returnezi serviciile sale, sa o pui in dificultate, si abea apoi sa iti pui problema sa o invingi. Nu degeaba este pe locul 5 in lume, cu sanse de a mai urca, fiindca are o constanta deosebita in rezultate. In aceste conditii Monica Niculescu a inceput mai emotiva, cam cum o stim noi pe ea, dar incet-incet si-a lasat tracul si a inceput sa joace.
Foarte aproape de potentialul sau maxim, ea pune probleme si aduna puncte. In aceasta perioada ea a lungit mingile, straduindu-se sa nu lovesca in centru, de unde era executata fara mila.
Castigand primul ghem din setul 2 impotriva serviciului, Monica si-a enervat adversara, care a facut cateva greseli necaracteristice, a rata cateva mingi usoare pentru ea, a izbit fileul cu furie si s-a vazut condusa cu 2-0, 3-1, si chiar cu 5-1, cand deja se gndea la setul decisiv. In aceasta perioada Sam a trait doar din servicii, in schimb Monica a etalat un joc complet, a obligat-o pe Stosur sa dea inapoi o minge in plus, i-a provocat greseli nesteptate, dar in plus i-a aratat si ce fel de lovituri clasice are, care provoaca respect. Monica a venit des la fileu, si cum este o buna jucatoare de dublu se presupune ca stie voleul, dar mai mult, ea gasea rezolvari “neortodoxe”, care au lasat-o perplex pe australianca.
Aceasta pierde setul cu 2-6, lucru ce nu i se intampla prea des, doar ca romanca a aratat pe alocuri un tenis senzational.
In setul decisiv, Stosur incepe hotarata, Monica parca este multumita cu ce a realizat pana atunci si s-a facut imediat 3-0 pentru Sam, “linistindu-ne”, sa nu cumva sa ne facem iluzii. Sperantele si iluziile ne-au reaparut, ca asa suntem noi romanii, fiindca face si Monica seria de 3 ghemuri, ca sa arate ca si ea joaca pe acel teren, zapacind pariorii de ocazii tari, dar “arzand” complet, cedand in fnal cu 3-6. Totusi sa nu uitam ca in ghemul 7, romanca a avut 30-0 si era atat de aproape de un alt break, care poate ca punea punct meciului. Nu a fost sa fie, nu a fost o zi victorioasa, dar a fost totusi o zi plina de tenis frumos, spectaculos, in care Monica si-a adus o contributie cel putin egala cu a invingatoarei.
Dolarii castigati nici nu mai conteaza, ci doar cele 225 de puncte adunate la zestrea ei, care ii permit sa spere la o ascensiune de cateva locuri, pana pe 29, loc pe care trebuie sa-l apere cu dintii pana la Roland Garros si pana la Olimpiada.
Sunt sigur ca si ea gandeste la fel!
Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login