Se intampla de multe ori ca un meci pierdut de catre un tenismen de al nostru sa fie asezat in memoria colectiva in cel mai profund mod, fiindca in el am vazut tenis adevarat si doar un punct-doua a facut ca balanta victoriei sa nu se incline catre favoritul nostru. Cu totii ne aducem aminte de meciul excelent pe care l-a jucat Adrian Ungur in fata lui Roger Federer la Roland Garros, care l-a determinat pe marele campion sa spuna ca Adi este “magic player”.Acum la Oieras in Internationalele Portugaliei ,David Ferrer , al patrulea jucator al lumii a prestat la cel mai inalt nivel ca sa-l poata invinge pe Victor al nostru. Inca nu stiu ce a declarat spaniolul dupa meci, dar la fileu dupa ultima minge i-a strans mana romanului si apoi l-a mai atins foarte semnificativ, aratand mult respect.
Sa nu ne ferim de vorbe mari si sa spunem ca Victor a jucar de la egal a egal cu teribilul sau adversar si daca a pierdut primul set de putin, in al doilea pana sa se ajunga la tiebreak a avut de doua ori serviciul pentru a inchide setul.Echilibrul a fost evident, dar cel mai important a fost faptul ca jocul poate fi socotit de foarte buna factura tehnic a si spectaculara, si personal nu-mi prea amintesc multe meciuri din cariera lui Victor care sa fi fost de o asemenea calitate.
Acum nici nu ma mai mir ca dupa ce a invins pe Rui Machado in primul tur, a trecut si de francezul Benoit Paire, al saselea favorit, care l-a cam batut mereu pe Victor.Aceasta victorie era deja foarte importanta, dar meciul care urma impotriva lui David Ferrer se anunta o veritabila piatra de incercare pentru Hanescu.
Ca sa-i faci punct lui Ferrer trebuie pur si simplu sa dai fie imparabil fie sa greseasca el, fapt foarte rar intalnit. Si totusi Victor a punctat de 67 de ori, adica de trei ori in medie in fiecare ghem! Jocul sau a devenit extrem de precis, deplasarea in teren este mai fluenta, serviciul performant, scurta surprinzatoare, forehandul extrem de percutant si in cros si in lungul liniei, iar backhandul cu o mana este o incantare, putand fi dat si slice adanc dar si surprinzator in lung de linie.Jocul sau privit de sus este ca o matematica pura, cu pasi marunti cu care duce a dversarul in situatia de a nu mai putea riposta.Victor stie forate bine cand sa puna mingea calm, cand sa contratace si cand sa explodeze decisiv.
Voleul sau a devenit de temut si asta pentru ca meciurile de dublu sunt de folos. Personal cred ca echilibrul interior la care a ajuns Victor dar si noul sau antrenor Jean Francois Bachelot de la scoala din Mauritius sunt atuuri speciale. Ceeace este chiar foarte placut de constatat este faptul ca Victor stie sa se si apere si asta pentru ca slice-ul de forehand pe care-l foloseste pentru a ajunge la mingile ce par prea…indepartate este extrem de precis, nu loveste in disperare ci are un control incredibil si lungimea sa este descurajanta.
Oare Victor joaca acum mai bine decat pe vremea cand facea sfert de finala la Paris sau castiga la Gstaad? Greu de spus, ar sunt sigur ca se simte minunat pe teren si nu are aliura unui jucator trecut de prima tinerete …sportiva.
In primul set Victor a cedat abea in ghemul 9 si setul s-a pierdut, dar in al doilea a facut break rapid si s-a dus la 5-4 cu serviciul si din nou break la 5-5 ca sa serveasca a doua oara pentru set. Mici semne de oboseala si apoi de absolut normala stare de iritare au facut sa piard tiebreakul. Reusitele sale insa au fost nenumarate, de mare efect si foarte eficiente, cu multe lovituri decisive, contrepied-uri superbe , iar publicul avea tot dreptul sa-l aplaude la scena deschisa.
Frumos Victor, am mai spus ca tenisul tau este inca multa vreme de toata lauda, dar ca acum ,parca era chiar greu de anticipat…
Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu Login